[Ekskluzivno] Prvi Rokovi dojmovi s priprema u Tel Avivu

U sklopu prvih priprema za izbor za pjesmu Eurovizije hrvatska delegacija zajedno je s pobjednikom Dore 2019., Rokom Blaževićem, boravila u Tel Avivu. Ondje je održan sastanak svih voditelja delegacija iz 41 zemlje.

Donosimo prve Rokove dojmove sa snimanja eurovizijske razglednice i priprema za nastup u svibnju.Mladi Roko Hrvatsku će na Eurosongu predstavljati sa skladbom The Dream, skladatelja i koautora teksta Jacquesa Houdeka.


                                  Hrvatska će u Izraelu nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri. Prvo polufinale na rasporedu je 14. svibnja, a drugo 16. svibnja u Konvencijskom centru u Tel Avivu. Po deset najboljih iz svakog od polufinala, kao i uvijek, gledat ćemo u velikoj završnici 18. svibnja ove godine.

U prvom finalu (14. svibnja) nastupaju Slovenija, Bjelorusija, Češka Republika, Crna Gora, Cipar, Srbija, Finska, Poljska, Mađarska, Estonija, Portugal, San Marino, Island, Gruzija, Australija, Belgija, Ukrajina i Grčka.

Hrvatska delegacija izbora za pjesmu Eurovizije 2019. počela pripreme u Tel Avivu

Švicarska, Švedska, Irska, Austrija, Moldavija, Latvija, Rumunjska, Danska, Armenija, Albanija, Azerbajdžan, Sjeverna Makedonija, Norveška, Rusija, Nizozemska, Hrvatska, Litva i Malta u drugom su polufinalu 16. svibnja.

Kao i uvijek, prijenos popularne Eurovizije pratite na Hrvatskoj radioteleviziji.