Maestralova djeca pomažu beskućnicima

Više od sedam godina svake večeri u splitsko Prihvatilište za beskućnike stiže večera za tridesetak ljudi bez krova nad glavom. Kuhaju je, donose i serviraju poznati i nepoznati Splićani. Sinoć su to činila djeca i djelatnici doma za nezbrinutu djecu Maestral.

Juha, lešo meso, pire krumpir i kupus, upravo je ono što najviše vole pojesti splitski beskućnici. A te blagodati zajedno s desertom sinoć su im skuhala i servirala djeca Maestrala. 

- Osim same skrbi o djeci mi ih svakako želimo učiti i općeljudske vrijednosti i empatiju te kako biti dobri članovi društva. Sigurno da je vrijedno sudjelovati u akcijama u našem društvu, a to je ova akcija pripreme večere za naše beskućnike, naše sugrađane, ističe Jelena Burazin, ravnateljica Dječjeg doma "Maestral".

Ne čudi ova akcija, jer Maestralovci, iako i sami potrebiti, često sudjeluju u raznim humanitarnim projektima.

- Na taj način ih osvještavamo da nisu samo oni ti koji su ugroženi i koji su sami ostavljeni, nego da ima i sudbina ljudskih koje su puno gore od njihovih i da oni svojim primjerom mogu pokazati da treba ići naprijed i uvijek misliti pozitivno, kaže Veronika Perić, Dječji dom Maestral.

Posebno dirnut bio je Denis Maslov, voditelj Centra za beskućnike. Navikao je on da kroz akciju O lala kuhaju splitske sportske i druge zvijezde, i vatrogasci i vojnici, i školarci i roditelji djece iz vrtića, i brojni drugi. Svaku večer netko kuha, no i Maestralova djeca trebaju pomoć, a pomažu drugima.

I sami beskućnici, koji izbjegavaju snimanja, opustili su se uz djecu Maestrala i svoja omiljena jela.