Prvi susreti studenata glume u Teatru ITD

U Zagrebu su počeli prvi 'ITD susreti' koji ugošćuju studentske predstave s osječke, riječke, splitske i zagrebačke glumačke akademije.

Gotovo četrdeset mladih glumaca i glumica u sljedeća će tri dana izvesti osam predstava u sklopu prvih 'ITD susreta', prilika je to da se mladi studenti glume pokažu i zagrebačkoj publici.

- To je veliko bogatstvo da imamo uopće priliku izvoditi nešto što smo tri mjeseca spremali na Akademiji i što imamo priliku vidjeti svoje kolege s drugih akademija i upoznati nove ljude s kojima ćemo danas-sutra glumiti ili snimati,  kaže studentica 4. god. zagrebačke Akademije Lucija Alfier.

Monodramom 'Zorom kad je sasvim tiho', koja se bavi tamom u nama i poručuje kako u ovom užurbanom vremenu moramo ipak malo stati i biti tu jedni za druge, otvoreno je prvo izdanje manifestacije.

- Stvarno sam najviše od svega htjela da monodrama igra baš u ITD-u, a gdje bolje nego na, evo, susretima akademija, ističe studentica 5. godine riječke Akademije Mirta Polanović.

Na jednome mjestu tako se susreću sve četiri hrvatske akademije: osiječka, riječka, splitska i zagrebačka.

- Ono što je najvažnije je da želimo sa studentima uspostaviti kreativan, otvoreni dijalog i dopustiti im da zajedno s njima uspostavimo što bolju platformu i za budućnost, napominje stručni suradnik za program SC-a Vedran Hleb.

A budućnost je već ovdje, do subote će uz prezentacije, okrugle stolove, predstave i druženja, Teatar ITD biti prava studentska pozornica, a važno je i napomenuti da je ulaz na sve programe susreta besplatan.