"I ja mogu" - baviti se sportom

"I ja mogu" - naziv je projekta koji provodi čakovečka Gospodarska škola. Njime se djecu i mlade s invaliditetom želi što bolje uključiti u zajednicu i ojačati im samopouzdanje.

Zahvaljujući sredstvima iz fondova Europske unije te volonterskom radu učitelja i profesora u Čakovečkom plivačkom klubu, u trogodišnji projekt uključeno je 120 učenika Centra za odgoj i obrazovanje i Gospodarske škole.
Renato Vinko, ravnatelj Gospodarske škole, kazao je da je ovo jedan projekt u koji su uključeni učenici s određenim teškoćama „koji ili zbog socijalnih ili mentalnih i fizičkih ograničenja ne mogu redovito slušati nastavu i baviti se aktivnostima“.

- Nastojali smo takve učenike uključiti u bavljenje sportskim aktivnostima, prvenstveno na bazenima i otvorenim prostorima, rekao je Vinko.

U projektu sudjeluje 40-ak učenika Gospodarske škole i 80 učenika čakovečkoga Centra za odgoj i obrazovanje.

Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje, kaže kako je važno da djeca uživaju i da se osjećaju jednako kao i svi dugi koji imaju priliku ići na bazen.

- To je izuzetno važno zbog prihvaćenosti u našoj lokalnoj zajednici,  a imaju i velike zdravstvene koristi, dodaje Benčik. 

Za provođenje trogodišnjega projekta osigurano je dva milijuna i 400 tisuća kuna, a sva su djeca uključena u projekt dobila i komplet sportske opreme.