Dubravko Jagatić najavio koncerte

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta koje ne bi trebalo propustiti.

Petak 15. ožujka

Danas i sutra u Zagrebu žestoka brijačina jer traje Brijačnica. Rock festival Brijačnica četvrtu godinu za redom, ovoga puta u Tvornici kulture. Večeras gledamo, slušamo, pjevamo i plešemo uz Partibrejkerse, Valtera koji svira Parafe, a koji ove godine slave 40 godina, te su tim povodom i objavili box set "Sabrana djela 1976-1986",  Pankrte i Trobecove krušne peći. Sutra pak nešto mlađa ekipa rokera koju predvodi Mile Kekin, a uz njega Letu štuke, Lika Kolorado i Rezerve. Odličan provod uz pristojnu dozu rock'n'rolla u Tvornici kulture danas i sutra na četvrtom izdanju Brijačnice.


Subota 16. ožujka

Osim što sutra u klubu Boogaloo gostuje legendarni DJ Jeff Mills, u splitskom klubu Circus nastupa odlična hrvatska grupa Them Moose Rush koja je za svoj drugi album "Don't Pick Your Noise" dobila niz pozitivnih kritika širom svijeta. Kritičare i publiku su osvojili svojom specifičnom mješavinom prog rocka i noisea i tim jednim čvrstim rock zvukom koji doista zvuči sjajno. Jedan od onih bendova koje kada čuješ nisi siguran jesu li iz Hrvatske ili negdje iz zapadne Europe i samo što nisu osvojili svjetsko tržište. Ukratko, iskrena preporuka splitskoj publici da posjeti njihov koncert sutra navečer u klubu Circus jer početkom travnja već kreću na europsku turneju.


Četvrtak 21. ožujka

U nastavku tjedna dosta jedan koncertno miran tjedan izuzmemo li nastup nizozemskih death metal grupa Pestilence i Bleeding Gods u Vintiage Industrial baru u ponedjeljak navečer.

I kao što je već običaj najzanimljiviji koncerti su u četvrtak. Tako u četvrtak 21. ožujka, na prvi dan proljeća nastupa jedna sjajna nova kantautorica koja je već privukla pažnju svojim prvim singlovima poput ovog kojega upravo gledamo „Da mi je" i koja će po mom mišljenju uskoro postati jako, jako popularna iz jednostavnog razloga jer je odlična. Njezino umjetničko ime je Aklea Neon i na jedan odličan i originalan način spaja afro ritmove sa soulom i r'n'b-em. Trenutno radi na svom prvom albumu a doživjeti je mogu svi zainteresirani u klubu Vinyl u četvrtak navečer.

Istu večer, pjesme sa albuma "Gradovi i sela" pjeva Zrinka Posavec u klubu Kontesa dok u klubu Močvara u sklopu večeri Začarana močvara nastupa slovenska world music grupa Orkestrada uz premijerno predstavljanje nove zagrebačke grupe Sjeverozapad.