Premijera u Žar Ptici: 'Tonček i Točkica'

Emotivni dječji roman njemačkog autora Ericha Kästnera 'Tonček i Točkica' pretvoren je u kazališnu predstavu koja se večeras premijerno prikazuje u dječjem kazalištu Žar ptica.

Bili jednom u velikom Berlinu Tonček i Točkica, a povezivalo ih je iskreno i neraskidivo prijateljstvo. Bili su iz različitih slojeva - Tonček iz siromašne, a Točkica iz bogate obitelji, ali to nimalo nije utjecalo na njihova svakodnevna zanimljiva druženja.

Poznati roman jednog od najboljih i najcjenjenijih njemačkih pisaca za djecu, na scenu Žar ptice postavlja redateljica Anja Maksić Japundžić prema dramatizaciji Dubravka Mihanovića.

Kostimografkinja je Dženisa Pecotić, scenograf i dizajner rasvjete je Ivan Lušičić Liik. Za scenski scenski zadužena je Blaženka Kovač Carić, a skladatelji su Ivana Starčević i Marko Levanić.

U glavnim ulogama Tončeka i Točkice pojavljuju se Petar Atanasoski i Amanda Prenkaj, a ostale uloge tumače Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Dunja Fajdić, Marko Hergešić, Zoran Pribičević, Domagoj Janković i Josip Brakus.

Uoči večerašnje premijere u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ugostili smo redateljicu Anju Maksić Japundžić, te glumicu Anu Mariju Vrdoljak i glumca Marka Hergešića: