Kako se Rijeka priprema za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Iduće godine grad Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture. Provjerili smo što znači ta prestižna titula i kako se Rijeka za nju priprema.

Nositelji projekta gradski Odjel za kulturu i Trgovačko društvo Rijeka 2020 nedavno su objavili u odnosu na druge gradove koji su bili u Europske prijestolnice kulture Rijeka stoji vrlo dobro. Projekt se, kako tvrde, razvija i većih problema - nema.

U gradskom Odboru za kulturu bili su, pak, pomalo skeptični jer - kako je rekao predsjednik odbora Zvonimir Peranić - konkretne informacije o projektu EP-a nisu dobili već godinu dana.

O napretku projekta Rijeka 2020 u emisiji Izvan formata, koju možete pogledati na usluzi HRTi, razgovarali smo s pročelnikom riječkog Odjela za kulturu Ivanom Šararom, direktoricom Sektora za razvoj i strateška partnerstva Rijeka2020 Irenom Kregar Šegota i voditeljicom programskog pravca 'Dječja kuća' Jelenom Milić.

U sklopu emisije prikazali smo i reportažu Ivone Haller s međunarodne konferencije održane u Rijeci 'Brendiranje kulture' gdje su gostovali mnogi stručnjaci za brendiranje kulture i gradova. Među njima je bio i Nizozemac Erik Kessels koji je autor jednog od svjetski najpoznatijih slogana 'I Amsterdam':