Bjelovar - Mali BOK fest

U Bjelovaru se održava Mali BOK fest - kazališni festival koji će u sedam dana ponuditi vrhunske predstave za djecu i mlade i kazališne radionice. Počeo je višestruko nagrađivanom "Kaštankom".

Priča je to ne samo o kujici Kaštanki i odnosu njezina vlasnika prema njoj nego i o ljubavi, vjernosti i odgovornosti.

- Čehov, nikad postavljan u lutkarskom obliku. Mi smo  prvi put u svijetu postavili Čehova sa lutkama. Bilo je teško, zahtjevno, ali mislim da smo uspjeli, rekla je Sara Lustig, asistentica, redateljica i uloga Kaštanke.

Predstava u koprodukcijskoj izvedbi Kazališta lutaka Zadar i Kazališta Virovitica, redateljice Vjere Vidov, lani je među 10 predstava iz svijeta predstavljala Hrvatsku na međunarodnom festivalu Assitej u Kini. I dalje osvaja svijet.

- Na 5 svjetskih festivala osvojila 8 značajnih nagrada,od nagrada za najbolju predstavu u cjelini, nagrade za najbolju režiju pa do nagrade za najbolju animaciju lutke, govori Irena Hlupić Rašo, selektorica Malog BOK festa.

Osim zanimljivih predstava među kojima će biti i dvije premijere Bjelovarskog kazališta, 17. izdanje Malog BOK festa nudi i zanimljivu radionicu Kazalište i pedagogija na kojoj će među zanimljivim gostima biti i teatrolog, akademik Boris Senker, a nastupit će i skupina Bjelovarska umjetnička mladost BUM.