U redu za premijeru dubrovačkih 'Blizanki'

U Kazalištu Marina Držića premijero je izvedena dječja predstave 'Blizanke'. Nakon dugo vremena kazalište je otvorilo vrata djeci velikom predstavom, pa ne iznenađuje velik odaziv malih gledatelja.

Djeca su u petak u redu čekala ispred kazališta kako bi vidjela Blizanke - predstavu o dvije djevojčice koje se u izviđačkom kampu sretnu i otkriju da su sestre blizanke. Jedna je do tada živjela s mamom, druga s tatom. One skuju plan, zamjene se i žele ponovno spojiti mamu i tatu.

- Mi smo se trudili da predstava bude brza,dinamična, s puno likova, puno scenskih i kostimskih promjena, tako da smo u adaptaciji zapravo pokušali ući u dječju glavu, kaže redateljica Lea Anastazija Fleger.

- Ja sam blizanka Lujza Palfi koja je odrasla s tatom i koja se, dakle, zamjeni i ode kod mame prvi put. Ja sam ona previše zaigrana blizanka, pomalo haharka, priča glumica Irena Tereza Prpić.

Njezina sestra Lota sušta je suprotnost, no kad se zamijene mora ući u njezinu ulogu da bi plan uspio.

- Ona je fina štreberica, najbolja učenica u razredu, a postaje jako zanimljivo kad se zamjeni s Lujzom i ode u tatin dio obitelji gdje postaje mala haharica i tračerica, komentira Vini Jurčić koja tumači ulogu Lote.

Na kraju blizanke uspijevaju u svom planu, i ponovno spoje mamu i tatu i ostanu zajedno.