7. travnja 1907. - Rođen Kazimir Ostrogović

7. travnja 1907. godine rodio se u Svetom Vidu na Krku Kazimir Ostrogović, hrvatski arhitekt. Ostrogović je nakon završenog Tehničkog fakulteta u Zagrebu počeo djelovati na Sušaku, Crikvenici i Malinskoj.

Kuća Kauzlarić na Sušaku jedno je od njegovih važnijih ostvarenja iz tog razdoblja kojim je postigao pun sklad između funkcije stanova i izrazitih značajki stambene arhitekture. 

U razdoblju prije Drugoga svjetskog rata Ostrogović je projektirao i izveo niz vrijednih objekata, npr. hotel Malin u Malinskoj, projekt za naselje Vinovrh u Zagrebu. To je osnova za parcelaciju naselja dvojnih vila bez privatnih ograđenih parcela, a pojedinačne kuće po padini terena krajnje su racionalno koncipirane. 

Nakon Drugoga svjetskog rata Ostrogović je nastavio rad povezujući tradicije Moderne s tendencijom novog vremena. Zagrebačka gradska vijećnica, Institut Ruđer Bošković, banka u Paromlinskoj, vila Zagorje u Zagrebu - danas Predsjednički dvori - nose osnovne značajke Ostrogovićeva arhitektonskog shvaćanja tog razdoblja - to su objekti osobnog likovnog izraza, čistih i jednostavnih konstrukcija. 

Arhitekt Ostrogović imao je vrlo istančan osjećaj za materijale, a rabio je jednako moderne - kao što su beton, željezo, razne plastične mase - ali i tradicionalne: kamen, drvo i opeku. 

Od 1951. godine sa suprugom Božicom vodio je arhitektonski biro u Zagrebu, a napisao je i više stručnih članaka. Umro je 15. lipnja 1965. u Zagrebu.