17 solista, 2 komorna sastava i 2 orkestra

Deveti međunarodni festival harmonike u Slavonskom je Brodu okupio mlade glazbenike iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovačke, Poljske  i  Hrvatske. Među nagrađenima su i pravi virtuozi na harmonici, a posebnost festivala je i inovativna suradnja domaćeg orkestra s gostima iz Sarajeva.
Sedamnaest solista, dva komorna sastava i dva orkestra natjecala su se na 9. međunarodnom festivalu harmonike u Slavonskom Brodu. Trinaestogodišnji virtuoz Vlajko Jovanović iz Valjeva u Srbiji  osvojio je maksimalnih sto bodova.

- Vlajka karakterizira visok nivo virtuoznosti, vrlo je muzikalan, vrlo pametno i studiozno pristupa nastupima - kaže Danijela Rakić, članica Ocjenjivačkog suda 9. festivala harmonike.

A veliki prijelazni pehar i kup grada ostao je u rukama prošlogodišnjih pobjednika, harmonikaša iz Livna.

Gledajući cjelinu stručno je povjerenstvo u  brodskom  festivalu prepoznalo još jednu vrijednost.

- Prevladava umjesto kompeticije jedan duh druženja, suradnje gdje se i ljudi koji dođu da se natječu prije svega osjećaju jako ugodno - objasnio je Denis Modrušan, predsjednik Ocjenjivačkog suda.

Pomaže tomu i inovativna suradnja domaćeg orkestra s glazbenicima iz Sarajeva. I ove su godine osobitim koncertom počastili sudionike i vjernu publiku.