"U svom filmu"- Damir Vanđelić: Nikada se ne treba predati

U ovotjednoj emisiji „U svom filmu“, urednice i voditeljice Tončice čeljuske, gost je bio Damir Vanđelić.

Čuli smo njegovu priču o tome kako je kao najbolji student otišao u Domovinski rat, preživio šest mjeseci pakla u logoru u Glini, da bi danas bio jedan od najuglednijih hrvatskih menadžera i jedan je od vodećih ljudi Adris grupe.

2015. godine je bio kontaktiran od strane predsjednice kada se kalkuliralo s tim da će ona morati proglasiti privremenu, nestranačku Vladu i on je pristao biti dijelom takve Vlade.

Vanđelić je rekao kako znanja i iskustva u vođenju velikih korporacija mogu koristiti u vođenju države, a Orešković je imao nesreću da se ta njegova epizoda prerano okončala.

- Već danas imate kompanije koje imaju zaposlenika kao što Hrvatska ima stanovnika, rekao je.

Istaknuo je kako na žalost iz Hrvatske odlaze najbolji i najodvažniji koji će nam u budućnosti nedostajati.

Za vrijeme Domovinskog rata bio je član pričuvnog sastava policije.

- Nakon pada Hrvatske Kostajnice, tamo smo otišli po drugi put i doživjeli smo veliku tragediju koja je ostavila trag na svima nama. Zarobili su nas četnici i odveli u logor gdje su od prvog dana krenule torture, ali najveći je problem bilo izdržati to psihički. Psiha je jedina koja vas može spasiti, rekao je i dodao kako se nikada ne treba predati.

- Kad ovako nešto prođete očvrsnete. U današnjem životu za mene ne postoji ni jedna prijetnja koja me može ugroziti i ništa čega se trebam bojati, ističe.

Pogledajte cijelu emisiju: