Jagatić:'Ogroman broj koncerata u slijedećih 7 dana!'

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta iz – kako je istaknuo - posebno bogate ponude.

- Ogroman broj koncerata u slijedećih sedam dana! Kao da su se odjednom svi probudili i sad bi svi imali koncerte u nekoliko dana, komentirao je Jagatić na početku redovitog pregleda koncertne ponude.

Petak, 22. ožujka

Večeras u klubu KSET svoj odličan debi album 'Domaj' promovira grupa Ogenj, Petar Dundov ima svoj set u klubu Kotač u Puli, a Jon Spencer s The Hitmakersima u sklopu velike europske turneje u Vintage Industrial baru promovira novi album 'Spencer Sings The Hits'.

- Ja bih, ipak, naglasak stavio na Barbaru Munjas koje se mnogi još sjećaju dok je bila dijelom Gustafa, potom u vlastitom bendu Barbari da bi od nedavno krenula u samostalnu karijeru kao Barbara Munjas Calligraphy, napomenuo je Jagatić dodavši da je to odličan solo projekt u kojem se Barbara predstavlja kao odlična kantautorica i pjevačica, a u zagrebačkom klubu Vinyl će večeras nastupiti uz pratnju Alena Bernobića.


Utorak, 26. ožujka

U Tvornici kulture gostuje odlična belgijska grupa Hooverphonic. Na sceni su prisutni još od sredine 90-tih i prepoznati po kombinaciji indie zvuka i elektronike, snimili su devet albuma a proslavili su se hitom 'Mad About You'. Neki njihovu glazbu nazivaju trip hopom iako oni sami svoj glazbeni žanr nazivaju retro futurizmom, a zapravo je u pitanju odličan pop bend.


Srijeda, 27. ožujka

Poslastica za ljubitelje avangardnog jazz zvuka s naglaskom na jazz-metal stiže u Vintage industrial bar gdje nastupa talijanski avangardni bend Zu.

Istu večer u klubu KSET se predstavlja vrlo popularna slovenska grupa Koala Voice i promovira svoj novi album 'Woo Horsie'. Riječ je o izuzetno uspješnoj mladoj slovenskoj indie disco grupi koja se predstavila publici širom svijeta, a prati ih glas jednog od najboljih novih mladih rock sastava u regiji.

Njihov prošlogodišnji album 'Wolkenfabrik' producirao je Danton Supple koji je poznat po suradnji sa Coldplayom, Ianom Brownom i Morrisseyem. Dakle ako je on prepoznao njihov potencijal vrijeme je da se i hrvatska publika upozna sa ovim vrlo hvaljenim slovenskim bendom u srijedu navečer u klubu KSET.


Četvrtak. 28. ožujka
U Tvornici kulture u četvrtak je trebao nastupiti Frank Carter sa svojim Rattlesnakesima, ali je koncert otkazan.
Iste večeri u Močvari nastupa njujorška kantautorica Katie Ellen uz podršku austrijske grupe Cryptic Commands, a u Vintage Industrial baru Domagoj Šimek koji promovira svoj odličan samostalni album 'Atlas on my Hoof'.

U četvrtak u klubu KSET nakon punih šest godina nastupa i grupa Mayales pa bi ih valjalo ići poslušati i pogledati. Riječ je o grupi čiji album 'Simbol za sunce' je proglašen za najbolji domaći album objavljen 2017. godine u Hrvatskoj. Vrhunski glazbenici i njihovo sjajno poigravanje raznim glazbenim žanrovima u režiji Petra Beluhana i Vlade Mirčete.


Iskrena preporuka za ovaj koncert ali i za prvi dan A Weekend Block Partya koji se održava u The Garden Brewery u Zagrebu i traje četiri dana uz niz vrhunskih reggae, dub i hip hop nastupa. Više o tome slijedeći petak a danas poziv na prvi dan u četvrtak 28. ožujka kada nastupa legendarni britanski dub bend Zion Train uz gošću Michelu Greena, te naše Bamwise.