Noć glazbe i "Kava s Bachom"

Karlovačka glazbena škola, najstarija takve vrste u ovom dijelu Europe, već 5. godinu obilježava rođendan poznatog skladatelja Johana Sebastiana Bacha. Tijekom dana i noći organizirani su brojni koncerti unutar i izvan Glazbene škole, a posljednje dvije godine akciji se priključilo i 30-tak kafića, restorana, trgovačkih centara koji na dva sata puštaju samo Bachovu glazbu.

Kavica u centru Karlovca s Bachovom glazbom u pozadini. Svira iz kafića preko lokalnih radijskih postaja, čuje se i iz glazbene škole.

Cilj je Noći i Kave s Bachom educirati publiku, približiti klasičnu glazbu građanima koji je nemaju naviku slušati. Koncerti koji su se sve do 23 sata održavali u ovoj školi - izišli su na otvoreno, pred njih, i to ne samo u Karlovcu.

- Ogulin i Vojnić isto su preuzeli naš signal i u svom parku prenose naše događanje - kaže Snježana Mrljak, ravnateljica Glazbene škole Karlovac.

Bach se pjevao, svirao na svim mogućim instrumentima. Gitara, klavir, frulica, violončelo, flauta...

Više od 200 izvođača iz različitih dijelova Hrvatske priključilo se obilježavanju Bachova 334. rođendana.

Noć s Bachom i Kavu s Bachom podupiru i mjerodavna ministarstva. Zahvaljujući i lijepom vremenu Bach se uvukao u djelić svakodnevice  mnogobrojne publike i prolaznika.