Ima 81 godinu, ali biti fit - to je jednostavno njezin život

U Kraju na otoku Pašmanu živi osamdesetogodišnja dama koja trči po škrapama kao djevojka!

Ljubica ima osamdeset jednu, Kate njezina unuka petnaest. Ljubici je ovako svaki dan, uživa u svom masliniku, uvijek ima neka posla. Kate, uostalom kako i priliči tinejdžerici, ima zabavnija posla, a ne trčati po brdima i "pentrati" se s bakom po stablima. Jer ova vitalna Pašmanka iz Kraja učas se popne i na stablo.

Nekad je u papučicama, a nekad u tenisicama. No, uvijek neuhvatljiva, kao vjetar. Uvijek je i na Škrapingu. Počela je sportski trčati po oštrom kamenju u sedamdesetpetoj. Zvijezda je svake godine na toj otočkoj međunarodnoj trakking utrci. Najstarija natjecateljica, ali se i ne oznoji. Mlađi joj se klanjaju do poda.

Kako se u devetom desetljeću kao od šale pretrči i 25 kilometara? Ljubica kaže, prenijela je ona na svojoj glavi i leđima drva i drva i galone vode po ovim stazama. Sada, trčati po škrapama, ovako bez ičega, za nju je mačji kašalj. Osjeća se kao pero.

Nije naša baka Ljubica neka zagrižena sportašica. Bila je ona i ribarica, rodila petero djece, zna čak graditi i brodove jer njezina obitelj ima škver. Prvo su radili drvene, a sada, nažalost, jer tržište nalaže, plastične brodove. I tu unuku pomogne i dandanas. Čita bez naočala, čuje dobro, dozivali smo je s brda, jako dobro čuje. Biti fit - to je jednostavno njezin život!