Jesus Christ Superstar oduševio publiku u Komediji

Osvojila je Broadway i londonski West End, a onda i cijeli svijet, rušila rekorde gledanosti, prednjačila na ljestvicama slušanosti. Rock opera "Jesus Christ Superstar" - klasik glazbenog teatra, nakon gotovo dvadeset godina ponovno je postavljena na scenu zagrebačkog Gradskog kazališta Komedija.

Uglazbljenom pričom o posljednjih sedam dana Isusova života, britanski glazbeni genij Andrew Lloyd Webber, uz tekstopisca Tima Ricea, otvorio je  novo, rock-poglavlje u povijesti mjuzikla - a sinoćnja premijera u izvedbi Komedijinih majstora pokazala da je jednostavno osuđena na - uspjeh!

Moćni vokali Đanija Stpaničeva kao Isusa i Ervina Baučića kao Jude, kojima su upravo te zahtijevne uloge prije devetnast godina otvorile vrata kazališne karijere, pod ravnanjem Dinka Appelta, predvodili su Komedijin odličan ansambl i Zbor.

- Sam lik je težak, a što je Weber napisao to zbilja za nas protagonoste traži maksimalnu koncentraciju da ne bi negdje otišli na stranputicu - kaže Stipaničev.

- Ja od prvog časa kada sam stao na pozornicu i počeo pjevati taj materijal ja sam osjećao da je to napisano za mene - uvjeren je Baučić.

Renata Sabljak raznježila je srca publike kao Marija Magdalena.

- Bilo mi je jako zanimljivo raditi upravo stoga što smatram da je to jedan masterpis rađen na temu koju svi znamo - izjavila je.

Vrhunsko pjevanje, dojmljiva koreografija Lea Mujića, efektna scenografija i kostimografija u režiji koju potpisuje Damir Lončar. Napominje da je dana prilika mladim izvođačima, pa su, naprimjer, alternacija "doajenima" Filip Hozjak, Pavao Medvešek.