Antonija Ružić - najbolja europska tenisačica do 16 godina

Nakon što je lani, među ostalim, bila proglašena najboljom europskom tenisačicom do 16 godina, Međimurka Antonija Ružić nastavlja nizati uspjehe i u ovoj godini. Na nedavnom prvenstvu Hrvatske pokorila je konkurenciju i postala državna prvakinja.

Osvojeni turniri iz kalendara Tennise Europe do 16 godina, Europski Masters, prva na rang-listi do 16 godina, brojna finala različitih prvenstava - sve to i još mnogo toga uspjesi su kojima se već sada može pohvaliti Antonija Ružić, šensnaestogodišnja tenisačica iz međimurskog mjesta Orehovica. Članica je teniskog kluba Franjo Punčec iz Čakovca, a tenis - sport u kojem se i te kako dobro našla i snašla - došao je nakon malo traženja.

Tempo joj je ubitačan: treninzi i po nekoliko sati na dan, turniri, a tu je i škola. Iako često izbiva, uspijeva uskladiti sve obveze. Redovita je učenica čakovečke Gimnazije. U školi nimalo ne kriju koliko su ponosni na sportske uspjehe i uloženi trud svoje učenice. Izlaze joj u susret u svakoj prilici, i profesori i prijatelji.

Neprocjenjivo je kada znaš da uvijek možeš računati na prijatelje. Otkriva da je ključ uspjeha u upornosti, ali i golemoj želji. Naravno, važna je i podrška koju dobiva od svoje okoline. Njezini su se roditelji posvetili njoj i ostaloj svojoj djeci u cijelosti.

Usklađivanje brojnih obveza nije lako, ali na kraju se isplati, kaže tata Alen. Jer od svih uspjeha i nagrada najvažnije je samo jedno. Iako Antonijini treneri kažu da bi ona tek trebala početi igrati pravi tenis, možemo reći da je već krenula tim putem. Potvrđuje to i  posljednje priznanje - proglašena je najsportašicom Međimurske županije.