Mario Zubčić - biciklom u devet dana povezati Hrvatsku

Mario Zubčić, bivši hrvatski mountain bike reprezentativac planira biciklom u devet dana povezati četiri krajnje zemljopisne točke Lijepe Naše. Od malih nogu želja mu je na dva kotača obići Hrvatsku, a napokon će mu se taj san i ostvariti.

Svi imamo svoje snove o budućnosti. Svoj je san Mario počeo sanjati još kao dijete. Napokon kao 33-godišnjak, on će ga i ostvariti. Početkom svibnja kreće kaže, na avanturu života - obilazak Hrvatske na biciklu i to u svega devet dana.

"Hrvatska - biciklistički raj s Marijom Zubčićem" projekt je spajanja najjužnije točke - rta Oštro na poluotoku Prevlaka, najzapadnije - rta Lako, u Istri kod Bašanije, najsjevernije, Žabnika u Svetom Martinu na Muri te najistočnije, Rađevca u Iloku.

Već mjesecima  gotovo svakodnevno trenira što i nije problem na crikveničkom području na kojemu je tristotinjak kilometara uređenih biciklističkih staza.

Cilj je Marijeva pothvata promocija Hrvatske kao cikloturističke destinacije te važnosti zdravog načina života, zaštite okoliša, čistog načina prijevoza i sigurnosti u prometu.