U čakovečkom Studentskom domu otvoren restoran

U čakovečkom Studentskom domu otvoren je prvi studentski restoran. 1100 redovitih studenata Međimurskog veleučilišta na raspolaganju napokon ima kvalitetnu, svježu i jeftinu hranu tijekom cijelog dana i vikendima. 

Prije tri godine studenti su i prosvjedovali jer nisu imali odgovarajući restoran i prehranu, hranili su se uglavnom jeftinim pecivima i sendvičima. Snalazili su se kako znaju, odlazili u najbližu menzu u Varaždin udaljen 15 kilometara. Može se reći da je sad dugoročno riješeno pitanje studentske prehrane u Čakovcu.

Novi restoran i kafić uređeni su zahvaljujući opsežnom projektu "Uključivo studiranje", vrijednom 10 milijuna kuna, u sklopu kojega je nedavno uređen i opremljen i Studentski dom.

Restoran ima 70-ak sjedećih mjesta, liniju, dva menija plus jedan vegetarijanski, doručak, ručak i večeru. 6 i pol kuna za cjelovit obrok i više je nego prihvatljivo. 

Iako je restoran tek otvoren, u planu je dogradnja dodatnoga prostora ili čak obnova cijele jedne zgrade jer očito je da će potrebe za smještajem i prehranom studenata biti još veće.