Prvo državno natjecanje učenika strukovnih škola

WorldSkills Croatia - prvo državno natjecanje učenika strukovnih škola - najveće takvo u ovom dijelu Europe - počelo je na Zagrebačkom velesajmu. Okupilo je 450 najboljih učenika i njihovih mentora koji će u dva dana pokazati što znaju.

Očekuje se da će natjecanje posjetiti više od 10 000 ljudi. Smotru je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih uz financijsku potporu Europskog socijalnog fonda.

- Radimo robota koji kao dio državnog natjecanja mora proći poligon, tj. radimo viličara koji razmišlja sam po sebi, znači mi nemamo nikakav utjecaj na njega, rekao je Karlo Pušić iz Tehničke škole iz Bjelovara.

- Danas smo ovdje došli da bi iskazali neke od svojih prodajnih vještina kao što su zamatanje proizvoda, aranažiranje izloga, ponuda dodatnih proizvoda, prodaja robe, kazala je Tamara Jovanović iz Komercijalno-trgovačke škole iz Splita.

-Svoje učenike za ovo natjecanje pripremala sam od početka nastavne godine, naravno tu je uložen veliki trud i rad, učenici su sa zanimanjem pratili i izvan nastave dolazili se pripremati, rekla je Jasmina Prahić Biškup, profesorica/mentorica iz Gospodarska škola iz Varaždina.