Klupska scena: od reggea do etna

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta s iznimno raznolikim žanrovskim predznacima - reggae, hip hop, soul, house, rock, indie, etno… Za svakoga ponešto.

Petak 29. ožujka

Jučer je počeo A Weekend Block Party u The Garden Brewery na Žitnjaku, uz nastup skupine Zion Train s pjevačicom Michele Grene. A Weekend Block Party traje do nedjelje, 31. ožujka, a nastupaju Tensnake, Jack Tyson Charles, Phat Phillie, Frx, Big Danny Kane, te Skratch Bastid. Ukratko, četiri dana odličnog tuluma uz reggae, hip hop, soul i house izvođače i DJ-e, razne radionice i velikim izborom craft piva.Nina Kraljić večeras nastupa Tvornici kulture u Zagrebu. Aktualan je spot za pjesmu 'Lava'. Ninu još mnogi pamte kao pobjednicu tv showa The Voice 2015. godine, a predstavljala je i Hrvatsku na Eurosongu 2016. godine sa pjesmom 'Lighthouse'. Nina će uz pratnju svoje grupe nastupiti po prvi puta u Tvornici kulture gdje će izvesti program pod nazivom 'Zaljuljali smo svijet' kako se i zove njezin debi album. Bit će to presjek njezine karijere, a sprema i neka iznenađenja za publiku.Subota, 30. ožujka

U Tvornici kulture Jura Stublić će prigodnim koncertom obilježiti 30 godina od objave albuma 'Zemlja sreće', a sutra i prekosutra Silente svira u Saxu, Mangroove u klubu Circus u Splitu.

Četvrtak 4. travnja

U Rijeci počinje boutique festival Impulse u sklopu kojega će riječka publika vidjeti Bebe na Vole, Repetitor, Šumski i Punčke te kanadske indie grupe Suuns koja nastupa u klubu Palach na otvorenju festivala u četvrtak 4. travnja i dan kasnije u petak 5. travnja u Tvornici kulture u Zagrebu.Odličan etno elektro projekt HR Electro Hrvoja Crnića Boxera i Borisa Harfmana i pjesmu 'Ljeljo', koja se nalazi na njihovom odlično prošlogodišnjem albumu '2.0 Memorabilium' kojega su snimili u suradnji sa ansamblom Lado, moži ćete čuti u četvrtak u Vintage Industrial baru gdje se održava večer pod nazivom Folklorelektro u sklopu kojega će uz HR Electro nastupiti Čipkice, KUD Mladost Odra, Cabaret Folklorico, a posjetitelji će moći vidjeti i izložbu kostimografije Damira Begovića koji inspiraciju nalazi upravo u hrvatskoj tradicijskoj baštini.