U Novskoj će proizvoditi igre budućnosti

Jedna od najbrže rastućih industrija na svijetu, našla je svoje mjesto u Novskoj. Riječ je o gaming - industriji, odnosno industriji video igara. Ondje je danas otvorena zgrada poduzetničkog inkubatora, potpuno opremljena svime što je potrebno za razvoj IT sektora. U nju se već uselilo 12 tvrtki koje će ondje proizvoditi igre budućnosti. 

Domaća industrija videoigara neosporno se razvija u dobrome smijeru. U to se uvjerio i sam ministar rada.

Poduzetnički inkubator u Novskoj razlikuje se od svih ostalih u Hrvatskoj - sami kažu nisu očekivali da će im sva vrata biti otvorena - dosad su za razvoj dobili više od 25 milijuna kuna.

Za uspjeh projekta važna je dobra ideja, ali i znanje. Podijeljeno je 46 diploma onima koji su uspješno prošli 6-mjesečnu edukaciju kako napraviti video igru - za njih kažu da su budući milijunaši. 

U Novskoj su htjeli napraviti nešto posebno, nešto po čemu će biti jedinstveni i u tome su uspjeli.

Uskoro se očekuje i otvorenje druge zgrade inkubatora, a u planu su glazbeni i video virtualni studio te mnoge edukacije - kreće se i s uvođenjem besplatnih tečajeva engleskoga jezika u vrtićima, u srednjoškolski program žele uvesti smjer "Tehničar za razvoj video igara", ali i dalje pomagati start-upove iz područja gaming industrije.