HRT i Festival Opatija potpisali Sporazum o suradnji za koncert Erosa Ramazzotija, 15. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković potpisali su danas u Opatiji Sporazum o suradnji, kojim Hrvatska radiotelevizija postaje ekskluzivni medijski partner Festivala Opatija za središnji ljetni koncertni spektakl u Hrvatskoj, koncert jedne od najvećih talijanskih i svjetskih glazbenih zvijezda, Erosa Ramazzottija, 15. kolovoza na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Tom prigodom Glavni ravnatelj HRT-a je izrazio zadovoljstvo što je menadžment Erosa Ramazzottija prepoznao ljepotu Hrvatske i potencijal jedne od vodećih koncertnih direkcija u Hrvatskoj, Festivala Opatija - ali i snagu i kvalitetu Hrvatske radiotelevizije kao jedne od ponajboljih javnih servisa u EU - odlučivši da će ljetnu krunu svoje velike svjetske turneje 2019. "Vita ce n'e" Eros Ramazzotti upriličiti 15. kolovoza upravo u intimnom ambijentu čarobne Opatijske Ljetne pozornice. Dodao je i da je to najbolji i logičan nastavak suradnje s Gradom Opatija, koju je HRT počeo prije nepuna dva mjeseca, vrlo uspješnim Glazbenim danima HRT-a i Dorom 2019. u Opatiji.

Ravnatelj Festivala Opatija naglasio je pak da je medijsko partnerstvo s Hrvatskom radiotelevizijom na tom projektu veliki kompliment Gradu i Festivalu Opatija, koji se time svrstavaju u sam vrh najpoželjnijih domaćina najreprezentativnijih koncertnih i glazbenih događanja u nas. 

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić istaknuo je pak da je koncert Erosa Rammazzotija zapravo najbolji "pretpremijerni" uvod u projekt EPK, kojim Rijeka i njezin partner Grad Opatija, najavljuju raskošan program i godinu Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020.