S dva rasprodana koncerta Mrvica završio svjetsku turneju

Nakon spektakularnog nastupa našeg pijanista Maksima Mrvice u 'Lisinskom' u subotu, i sinoć se tražila ulaznica više. Tim je koncertima Mrvica je završio jednogodišnju turneju po Europi, Aziji i Australiji na kojoj je predstavio novi album.

Nakon rasprodanih koncerata u Sydneyu, Seoulu, Pekingu, Shanghaiu i mnogim drugim gradovima, konačno, je Mrvica nastupio i na domaćem terenu. 'New Silk Road', 11. je album pijanističkog virtuoza crossover glazbe - u čijim obradama novu dimenziju dobiju mnoge poznate skladbe: od one iz baleta Orašar do glazbe iz Igre prijestolja.

- Novost je da sam prvi put uzeo glazbu iz 'mainstreama', npr. neke pjesme Coldplaya ili 'All of Me' Johnna Legenda, koje su svima prepoznatljive, ali sam ih napravio u tom klasičnom aranžmanu, rekao je Mrvica.

To je posve obratno od onog što je do sada radio kada je klasičnu glazbu stavljao u crossover okvire. I upravo se po tome ovaj posljednji album razlikuje od 10 dosadašnjih. 

- Nema toliko jake produkcije, nema basova i puno drugih instrumenata, nego je zvuk više oblikovan u nekom klasičnom smjeru gdje postoje aranžmani samo za orkestar i klavir, dodao je Mrvica.

Toj dobitnoj kombinaciji treba dodati i publiku. Stotine tisuće ljudi na 60 koncerata: Kad osjetim njihovu energiju, da su oni tako zaneseni, da su zadovoljni, onda ja dajem još više, i ta uzajamna komunikacija postoji na koncertima tako da mi je bitna reakcija publike, istaknuo je Mrvica.

Voljeli ili ne ovu vrstu glazbe, Maksimu Mrvici ne možete osporiti iskren i odan pristup onome što svira. Ne zanimaju ga društvene mreže, crveni tepisi i bilo koja vrsta glamura. Jedino vrijeme provedeno za klavirom. Pa je i to dijelom tajna rasprodanog vikenda u Lisinskom.