Pred 'Škvadrom' je neizvjesna budućnost, ali ne odustaju od svoje ljubavi

Oni su nedavno završili Plesnu akademiju, pred njima je neizvjesna budućnost - ali ne odustaju od svoje ljubavi. Oni su 'Škvadra' - mlada umjetnička organizacija koja se predstavila u Zagrebačkom plesnom centru.

Upoznajte 'Škvadru': njihova prva predstava 'Ne čujem te, mrak je' priča je o komunikaciji. U početku ispitna zadaća, danas je to cjelovečernja predstava. Nositeljica ideje i koncepta Eva Kocić koreografska rješenja ostavlja plesačima ove mlade organizacije.

- Htjeli smo da se ljudi zabave i da se predstavimo kao novi mladi plesači, kaže autorica Eva Kocić, a to je predstavljanje doista uspjelo - od ideje komunikacije do same srži komunikacijskih nemogućnosti plesači vas vode kroz niz zanimljivih i duhovitih situacija.

Određen prostorno, ali ne i koreografski - pokret i dramaturgija mogu se mijenjati ovisno o raspoloženju izvođača.

- Cijelo vrijeme je neko uzbuđenje prisutno i sto puta se dogodi da se nasmijemo novoj situaciji, i to je nešto što drži predstavu, napominje plesačica Una Štalcar-Furač.

Glazbu za predstavu skladao je Ivan Marojević. Poštujući pokret i improvizacijske trenutke, glazbenik rad na predstavi opisuje kao veoma zanimljiv.

- Kako oni razlikuju vrijeme i kako prolazi njima je drugačije nego što muzičarima prolazi vrijeme što je strašno zanimljivo. Tu je najviše bilo čudnih situacija, ističe Marojević.

'Škvadra' je ušla na hrvatsku plesnu scenu s entuzijazmom i dobro pripremljena. Ostaje nam samo pratiti taj rad.