Građani pošumljavaju bjelovarski Borik

Zajedničkom akcijom Bjelovarčani su se udružili u pošumljavanju omiljenog odredišta - park šume Borik. Zbog bolesti i dotrajalosti, 60-ak stabala moralo je biti srušeno, a iako Grad ondje financira obnovu, građani su se spontano okupili putem društvenih mreža, donirali dio stabala i zajedno ih posadili.

Maleni su se primili lopata kako bi olakšali odraslima sadnju, a sebi dok narastu uživanje među drvećem. Brojni su se građani, članovi udruga, vrtići, škole, OPG-ovi s tim ciljem okupili u akciji sadnje 21 stabla koje su sami kupili.

- Često naša Udruga osoba s intelektualnim teškoćama dolazi u park Borik tu provodimo ondređene sportske i rekreativne aktivnosti, dolazimo se tu prošetati. U jesen skupljamo plodove razno razne, tako da nismo dvojili ni sekunde, kazao je Mario Blaha, voditelj Udruge OSIT iz Bjelovara.

Akciju je potaknuo Feđa Medak, voditelj taekwondo kluba Fox - koji je i sam ovdje napravio svoje prve sportske korake.

- U ovom Boriku smo mi svi odrasli, znači svi smo mi ovdje načelno napravili svoje prve sportske korake, potrčali, pucali na koš, igrali nogomet. Borik je nekako srce grada Bjelovara, Kada smo vidjeli da je gradonačelnik sa svojim suradnicima odlučio uložiti određena sredstva u Borik, ja kao sportaš sam dobio nekakav poriv 'ajde, idemo mi svi sportađi pošto živimo od ovog Borika, idemo napraviti nešto pozitivno, kazao je.

Grad za obnovu Borika koji se nije sustavno obnavljao tridesetak godina planira izdvojiti oko 2 milijuna kuna. Ponosni su na Bjelovarčane. Potrebno je posaditi još pedesetak stabala jer morala su se odjeći i zbog strosti, ali i bolesti. Građani donatori sadili su pod budnim okom radnika ateljea - sve za buduće naraštaje.