Rundek i HRT-ovi jazzeri dvaput rasprodali dvoranu Gorgona

U sklopu svog ciklusa, Jazz orkestar HRT-a u dvorani Gorgona, gdje redovito nastupa, ugostio je legendarnog Darka Rundeka. Zbog velikog interesa koncert je održan dvije večeri zaredom. Oba su nastupa bila rasprodana.

Jedan je Darko Rundek - drugačiji, prepoznatljiv i poseban. Skladbe su mu upečatljive i potiču aranžere na maštovitost i kreativnost.

- Mene to stvarno veseli. Odlično je pripremljeno sve skupa - i muzički aranžmani su fantastični, tako da je radost raditi jedan takav projekt. S druge strane, kad sam bio klinac volio sam Rundeka, kaže trubač Jazz orkestra HRT-a Davor Križić.

- S ovakvim koncertima dolazi dosta mlade publike. Mislim da je jako dobro da se uz orkestar pomlađuje i publika, ističe saksofonist Jazz orkestra HRT-a Miro Kadoić.

Sam Rundek nikada nije krio sklonost prema jazzu i big band zvuku, pa je ovo bila jedna uzbudljiva suradnja i pun pogodak za publiku i glazbenike.
Raskoš stvaralaštva Darka Rundeka u izvedbi Jazz orkestra HRT-a
- Meni kao profesionalcu je to velika čast jer smatram Darka Rundeka velikim umjetnikom. Njegove su kompozicije podatne za aranžiranje, a s druge strane to je i ostvarenje mog dječačkog sna, napominje dirigent Jazz orkestra HRT-a Miron Hauser.

Na programu tog jedinstvenog koncerta bilo je 12 pjesama, među kojima i antologijske 'Ti i ja', 'Šejn', 'Uhode', 'Ruke', 'Apokalipso' i 'Ena' te uz goste Maju Rivić i Igora Pavlicu.
Na probi s Rundekom i HRT-ovim jazzerima
Prvi je nastup, priređen u utorak, zapravo je bio pred-koncert jer je redoviti termin ciklusa Jazz orkestra HRT-a najavljen za 3. travnja bio je u trenu rasprodan.

Izravan prijenos koncerta 'Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a' iz zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti emitirali smo na Trećem programu Hrvatskoga radija – HR3, a televizijsku snimku nastupa prikazat ćemo u jednom od termina emisije 'Vrijeme je za jazz' na Trećem programu HTV-a.