Akrobatska košarka - ovo ne viđate svaki dan!

Akrobatska košarka među najatraktivnijim je sportskim aktivnostima. U Sloveniji ima svoje predstavnike: skupinu "Dunking Devils", koja slavi desetu obljetnicu djelovanja.

Nastupili su već u više od 40 država na pet kontinenata, a svjetsku slavu stekli objavom atraktivnih snimaka svojih akrobacija na internetu, koje su u samo protekle tri godine imale više od 150 milijuna pregleda.

Priča je počela posve bezazleno, kad je grupica ljubljanskih srednjoškolaca 2008. odlučila od svoje zabave u slobodno vrijeme napraviti nešto više. Počeli su ozbiljno trenirati, uvježbavati pojedinačne i skupne figure, izmišljati nove situacije i birati najneobičnija mjesta za svoje akrobacije.

Uporno vježbanje i timski rad napokon su se isplatili. Prije nekoliko godina otvorili su vlastiti sportski centar i nazvali ga "The Dunking Devils Academy", čime žele odmah dati na znanje da će uvijek rado prihvatiti mlade snage koje im se žele priključiti.

Njihovi performansi pršte od adrenalina, akrobacije uvijek pomiču granice mogućega, ostavljajući gledatelje bez daha. Svjetski su rekorderi u visinskom skoku unatrag prilikom zabijanja lopte u koš.

Reportažu RTV Slovenije donosi međunarodni magazin „Alpe Dunav Jadran”.