Džamonjina velika izložba otvorena u Zagrebu

U Umjetničkom paviljonu večeras je otvorena izložba jednog od naših najpoznatijih umjetnika, Dušana Džamonje, o kojoj smo razgovarali s ravnateljicom paviljona Jasminkom Poklečki te kustosima Brankom Franceschijem i Fedorom Džamonjom.

Na izložbi 'Dušan Džamonja 50 / 60' je izloženo 50-tak radova iz osobne kolekcije od kojih su neki restaurirani i prvi put izloženi javnosti. Umjetnički paviljon ima ograničen prostor, pa se Fedor Džamonja, umjetnikov sin, ovaj put odlučio za rana djela.

Uz ekskluzivne snimke izložbe Vijesti iz kulture ugostile su ravnateljicu Umjetničkog paviljona Jasminku Poklečki:Tom izložbom obilježava se 10 godina od Džamonjine smrti i 20 godina od zadnje njegove izložbe u Umjetničkom paviljonu, a dio je projekta koji je započeo Fedor Džamonja u Splitu početkom godine.

O zagrebačkoj i splitskoj posveti Dušanu Džamonji u emisiji Kultura s nogu razgovarali smo s kustosima izložbe Brankom Franceschijem i Fedorom Džamonjom:
Izložbu Džamonjinih ranih radova, nastalom suradnjom Galerije umjetnina u Splitu i zagrebačkog Umjetničkog paviljona, nakon Splićana, od večeras mogu vidjeti i Zagrepčani.