Jagger, Cage i Stravinski u Zagrebu

Glazbeni kritičar Ante Batinović tvrdi da je Zagreb svjetska glazbena metropola potkrepljujući to arhivskim snimkama s Muzičkog biennala Zagreb i koncerta The Rolling Stonesa 1976. godine.

U subotu, 6. travnja, počinje 30. jubilarni Muzički biennale Zagreb s programskim fokusom 'Glazba, prostor, grad, zvuk'. Sedam biennalskih dana donijet će 50 raznovrsnih programa koje će izvesti više od 400 domaćih i stranih izvođača na deset lokacija u Zagrebu uključujući dvorane i gradske ulice, neki su od podataka vezanih uz taj festival koji sustavno generira inovacije, potencira eksperimente i rizike.

Okruglo izdanje te svjetski važne glazbene manifestacije prilika je i da nas Ante Batinović podsjeti na legendarnu šetnju Johna Cagea Dolcem, kao i na dolazak Igora Stravinskog u Zagreb.

Britanska rock grupa The Rolling Stones ovih je dana, pak, objavila da odgađa predstojeću turneju po Sjevernoj Americi, koja je trebala početi 20. travnja, zbog liječenja Micka Jaggera.

- Mrzim što vas ostavljam na ovaj način i jako sam razočaran što moramo odgoditi turneju, no radujem se povratku na pozornicu čim budem mogao, poručio je 75-godišnji pjevač svojim obožavateljima putem društvenih mreža.

Što je Jagger o Zagrebu pričao 1998. godine u Amsterdamu i kako je izgledao nastup Stonesa u Zagrebu 1976. godine među ostalim pogledajte u snimci gostovanja Ante Batinovića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: