Tomislav Mužek ispraćen ovacijama s pozornice Volksopere

Naš svjetski poznati tenor Tomislav Mužek ispraćen je ovacijama s pozornice bečke Volksopere, nakon premijere Ukletog Holandeza. To je tek jedna od poznatih svjetskih pozornica na kojima svoju karijeru gradi nacionalni prvak zagrebačke opere.  

Više od 90 puta zapjevao je Tomislav Mužek u "Ukletom Holandezu". Od Tokija, Beiruta, Dresdena, preko Zagreba sve do Beča. Volksopera za ovu je produkciju okupila samo velika imena. I redatelj i dirigent u ulozi Erika željeli su Mužeka.

Mužek nosi titulu vagnerijanca godine, dokazavši to i u Holandezu zagrebačke opere u kojem ga je publika prošle sezone ispraćala ovacijama. Ni u Beču nije bilo drukčije jer formula uspjeha ne zastarijeva.

Američka sopranistica Meagan Miller, koja pjeva glavnu žensku ulogu u predstavi, oduševljena je našim opernim nacionalnim prvakom. Dodatno je, kaže, zbog njega bila motivirana prihvatiti ulogu.

Vagnerijanac u duši, srčano zapjeva i neke druge pjesme. Obožava Claptona, Stinga i Arsena Dedića. E, a kako oni zvuče u njegovoj obradi, to će Mužek sa svojim triom publici pokazati početkom idućeg tjedna u "Lisinskom".