Čarobnjak iz Ozlja

Čarobnjak iz Ozlja osvanuo je na gradskim ulicama, no s njih se preselio i na društvene mreže i u strip. Sudbinu su mu odredili i gradski oci koji ga rado vide kao maskotu Ozlja.

- Želja mi ga je bila nacrtati zato što je meni strip blizak medij. Došla je ideja da Ozalj kao jedno lijepo mjesto s krasnom prirodom i krajobrazom spojim s mudrim čovjekom koji bi mogao odgovarati na pitanja, rekao je Josip Stupić, autor.

Toni Šarić govori kako je Josip prvo počeo raditi u formi stripa albuma, a kasnije, nakon što smo prepoznali komunikacijski karakter koji strip ima, postavili smo ga na zid u centru Ozlja.

Uključio se i Zavičajni muzej izdavanjem knjižice anegdota o čarobnjaku iz Ozlja, predstavljajući se tako posjetiteljima. Jednostavno, razumljivo i atraktivno.

- Ovaj strip koji je sada izašao "Čarobnjak iz Ozlja-anegdote“ biti će zanimljiv publici, s obzirom da ona kroz ove anegdote može upoznati Ozalj. Ovaj strip govori o starome gradu, o Slavi Raškaj u malim crticama koje su turistima jako zanimljive. Danas ljudi najčešće žele informacije u dvije tri rečenice i upravo je "Čarobnjak iz Ozlja-anegdote“ taj koji na takav duhovit način to prezentira, rekao je Stjepan Bezjak, ravnatelj Zavičajnog muzeja, Ozalj.

- Registrirali smo Čarobnjaka iz Ozlja i Stpić je sada i službeno registriran kao autor i vlasnik imena i nadamo se da ćemo otvoriti frontu s kazališnim i drugim razradama lika, rekao je Šarić.

Čarobnjak iz Ozlja u idiličnom žumberačkom kraju mogao bi zaista postati junak koji nam pokazuje zelene doline i brežuljke, šume pune izvora vode i tajanstvenih zakutaka, kraja Slave Raškaj, Zrinskih i Frankopana. Kraja bogatog tradicijom, no u današnje vrijeme pomalo zaboravljanom.