Nagrada Turistički cvijet pripala obitelji Buntić, evo zašto

Kvaliteta obiteljskih smještaja u Vukovaru u znatnom je porastu. Sve je više ležaja, konkurencija jača, a time je ponuda sve bogatija. Nagrada Turistički cvijet, za najbolji smještaj u gradu ove godine pripala je obitelji Buntić. Posjetila ih je i naša ekipa.

U proteklih pet godina obitelj Buntić od srušene kuće napravila je malu oazu koja je postala prepoznatljiva turistima. Gosti im dolaze, kažu, iz svih djelova svijeta i prvenstveno su to gosti biciklisti.

Lani su ostvarili 1400 noćenja što je kažu, dvostruko više nego 2017. Kontinentalni turizam sve je popularniji stoga ulaganja nikad ne prestaju.

- Jako je teško, kao i svaki drugi posao, ulaganja su konstantna, ne možete stati, konkurencija je mnogobrojna i sve više smještaja se otvara, ali to nas neće smesti, ulažemo i dalje - kaže Davor Buntić, vlasnik obiteljskog smještaja "Biser Dunava".

Buntićima ovo nije prvo priznanje, osim nagrade za najbolji smještaj, prije nekoliko godina bili su dobitnici i one za inovativnost u ponudi. U Vukovaru je sve više ovakvih smještaja što pokazuje da potražanja raste. Grad je lani bilježio nešto više od 70 tisuća noćenja pri čemu su gosti najčešće birali upravo obiteljski smještaj.