Buntovnice: Ivana Popović i Vlasta Delimar

O tome kako buntovnici mijenjaju svijet i primjeru umjetnice Ivane Popović u emisiji Izvan formata govorili su multimedijalna umjetnica Vlasta Delimar, književnik Vladimir Stojsavljević i kazališni redatelj Dragan Živadinov.

'Znam mnogo ljudi koji imaju hrabrosti i koji rade stvari koje i mene guraju naprijed. Navijam za mlade jer su užasno pametni.'  Tako je prije 25 godina govorila Ivana Popović, tada mlada umjetnica s diplomom kiparstva Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Ivana Popović preminula je 2016. u 48. godini. Aktualna izložba u Muzeju suvremene umjetnosti pod nazivom 'Ljubav i otpor Ivane Popović' na najbolji način pokazuje kako je jedna umjetnica provocirala, stvarala i na kraju obogatila sredinu u kojoj je živjela i radila.

Evo što je o izložbi Ivane Popović i njezinu načinu rada u emisiji Izvan formata rekla Vlasta Delimar:I sama poznata buntovnica, Vlasta Delimar prisjetila se jednog od najgorih trenutaka svoje karijere:Donosimo i intervju Ivone Haller sa slovenskim kazališnim redateljem i klasikom avangarde Draganom Živadinovom:Razgovor s književnikom Vladimirom Stojsavljevićem i multimedijalnom umjetnicom Vlastom Delimar, emitiran u emisiji Izvan formata, prikazujemo na usluzi HRTi, a u nastavku pogledajte reportažu Jasne Coce s otvorenja izložbe Ivane Popović u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu: