Legendarna hip-hop grupa Wu-Tang Clan dolazi na Sea Star Festival

U sklopu europske turneje hip-hop grupa Wu-Tang Clan nastupit će na Sea Star Festivalu, koji se od 24. do 25. svibnja održava u laguni Stella Maris u Umagu.

-
Hip-hop sastav Wu-Tang Clan potvrdio je dolazak na 3. izdanje Sea Star Festivala u Umagu. Nastupaju u sklopu svoje turneje "Gods of Rap" kojom obilježavaju 25 godina od izlaska albuma "Enter the Wu-Tang (36 Chambers).
Uložili smo jako puno napora da ovu obljetničku turneju, rezerviranu isključivo za ogromne arene u Americi i Zapadnoj Europi, skrenemo preko 2000 km i dovedemo u Umag - kazao je na konferenciji za medije festivalski direktor Sanjin Đukić.

Ne skrivajući oduševljenje njihovim pristankom, dodao je da se radi o sastavu koji je oblikovao hip-hop koji poznajemo danas. Wu-Tang Clan prodao je do sada 40 milijuna albuma, a svjetski mediji, poput Rolling Stonea nazivaju ih "najboljom rap grupom ikada".

- Njujorški rap revolucionari zaslužni su za tektonske promjene u svom žanru još od albuma iz 1993. a koji i danas pruža osnovu za mlade naraštaje žedne vrhunskog hip-hopa - kazao je zagrebački DJ Phat Phillie, podsjetivši da je sastav formiran 1992. u New Yorku te da čine ga RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa i Cappadonna.

Wu-Tang Clan tako predvode Sea Starovu listu izvođača, na kojoj su Sven Väth i Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, dobitnik Ibiza Awards nagrade za najboljeg tehno DJ-a Ilario Alicante, autor najprodavanije techno trake na Beatportu Enrico Sangiuliano te brojni drugi izvođači.

Direktor komunikacija u Exitu Sagor Mešković kazao je da su pregovori sa sastavom trajali mjesecima, jer su željeli osigurati da regionalna publika ima najniže cijene ulaznica.