Osječki Sajam antikviteta - manifestacija koja se ne propušta

Svaka prva subota u mjesecu u Osijeku je rezervirana za Sajam antikviteta, i tako već 12 godina. Postao je gradski brend i turistička atrakcija, pa ga izlagači i ljubitelji starina ni ove subote nisu propustili. Održana je i izložba oldtimera.

Alan Kuzmanić
osječki je sakupljač starina i na sajmu izlaže već 5 godina. Uža su mu specijalnost mađarski porculan i keramika. 

- Imam jednu lijepu Zsolnay vazu iz 70-ih godina, vrlo popularni Zsolnay u Osijeku. Dosta se traže ti cvjetni motivi, jako lijepi primjerak, pokazuje Kuzmanić, sakupljač umjetnina.

Osječki sajam antikviteta redovito privuče na tisuće posjetitelja. Starine, i to limene, mogle su se pogledati na Međunarodnoj izložbi oldtimera.

- To je svaka prva subota u 4. mjesecu onda i mi imamo otvorenje sezone, počastimo goste strance s jelom i pićem, kaže Marko Mađar, predsjednik Oldtimer kluba Osijek. Pozornost je plijenio Austin iz 1946., kupljen prije 4 godine u Nizozemskoj.

- Proizvodio se od 1935. do 1947. Znači, to je već bio kraj proizvodnje i proizvedeno je negdje oko 350 tisuća komada, ističe Branko Kapetanović ,član Oldtimer kluba Našice.

Sajam antikviteta u Osijeku nije tek jedan od sajmova. S godinama je postao turistički adut grada i manifestacija koja se ne propušta.