Počinje Varaždin Woodwind & Brass

U Varaždinu počinje Varaždin Woodwind & Brass - 4. međunarodno natjecanje puhačkih orkestara u organizaciji Glazbene škole.

Gotovo 600 mladih puhača iz 8 zemalja svijeta od Italije do Njemačke okupit će se u u Varaždinu i sve do 17. travnja mladi će se puhači predstavljati članovima žirija koji sačinjavaju vrhunski glazbeni pedagozi. Mnogobrojni je žiri sastavljen od vrhunskih glazbenika iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Mađarske, Luksemburga, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Ukrajine i Španjolske.

Varaždin Woodwind & Brass je natjecanje namijenjeno učenicima i studentima kategorije od A do F, dok je Varaždin Woodwind & Brass Grand Prix natjecanje koje je namijenjeno umjetnicima od 15 do 35 godina starosti. Natjecanje se provodi u disciplinama: tuba, trombon, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, rog, eufonij i flauta.

Natjecanje Varaždin Woodwind & Brass završava 17. travnja kada će se održati finale natjecanja, ali i završni koncert ponajboljih mladih puhača uz dodjelu nagrada.

Tko je sve stigao u Varaždin doznaje naša ekipa i Sara Badžek.