Otvoren 12. Festival dječje knjige Monte Librić

Dvanaesti Festival dječje knjige Monte Librić pod tematskom odrednicom 'Volim grad/Amo la mia citt' svečano je otvoren u pulskoj Zajednici Talijana.

Prepoznat kao imaginarno osmo pulsko brdo knjiga za djecu, Festival se se i ove godine predstavlja mnoštvom programa, književnih promocija, literarno-ilustratorskih radionica, kazališnih predstava, filmova i scensko-glazbenih nastupa, koji u svom pristupu i prezentaciji imaju značajnu umjetničku i stručnu dimenziju.

Svečanost otvaranja obilježila je pjesma 'Volim grad' autorice Sedine Cerovac u glazbenom aranžmanu Anice Franjul a njihovoj izvedbi u glazbeno-scenskoj igri pridružili su se i poznati festivalski lik Baka Librić te suradnici festivala Jan Franjul, Ornela Oršulić i Iris Mošnja.

- Knjiga je bogatstvo, čitajte što više jer je knjiga najveći prijatelj, kratko je poručio brojnoj djeci pulski gradonačelnik Boris Miletić otvarajući ovogodišnji Festival dječje knjige koji ove godine u svom izložbeno-prodajnom dijelu i prostoru nudi više od dvije tisuće naslova uz popuste od 10 do 50 posto.

Uz pedesetak hrvatskih nakladnika na Monte Libriću koji traje do 14. travnja sudjelovat će i talijanski nakladnici čija izdanja distribuira tršćanska knjižara 'Nero su Bianco'. Ovogodišnje izdanje festivala obilježava, naime, izuzetna suradnja s pulskom Zajednicom Talijana, a talijanski program pod nazivom 'Pi che una storia' donosi u Pulu značajna imena talijanske književne scene, među kojima su Emanuela Nava, Fabrizio Altieri i Manuela Salvi.

Svake večeri Festivala najmlađi ljubitelji knjige ponovno će moći uz Baku Librić i njezine goste uživati u Priči za laku noć ulazeći pomalo u čaroban, izmaštani svijet književnosti i čitanja.

Organizator je Udruga Sa(n)jam knjige u Istri, a suorganizatori su pulska Castropola i Zajednica Talijana Pula.