ENDI – plesno pojačanje u Rokovom 'Dream teamu'!

Hrvatski 'Dream team' počeo je otkrivati prve detalje vezane uz Rokov nastup na skorašnjem Izboru za pjesmu Eurovizije koje se održava u Izraelu. U jeku priprema, uz Roka i na Hrvatskoj radioteleviziji u posljednje se vrijeme sve češće na plesnim probama mogao vidjeti Endi, punim imenom i prezimenom Endi Schrötter, koji će se pridružiti hrvatskom predstavniku Roku Blaževiću na eurovizijskoj pozornici u Tel Avivu!

Ovaj 21-godišnji Pakračanin sa zagrebačkom adresom, u medijima prozvan i kao 'hrvatski Justin Bieber', student je završne godine Studija suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a dobitnik je mnogih plesnih priznanja, među kojima se ističe Oskar znanja koji mu je 2016. dodijelila Agencija za odgoj i obrazovanje za osvojeno 1. mjesto na Državnome natjecanju u suvremenom plesu.

Megahit 'Atom', koji je do danas pregledan devet milijuna puta na Youtubeu, lansirao je Endija u estradnu orbitu još kao 14-godišnjaka, a svojim hitovima već sedam godina vlada regionalnom tinejdžerskom scenom. Paralelno s estradnom karijerom ovaj tinejdžerski idol milenijske generacije razvija i svoju plesačku karijeru te se za svoj životni poziv obrazuje od najranijega djetinjstva. S velikim je zadovoljstvom prihvatio poziv Hrvatske radiotelevizije da svojim plesnim umijećem obogati cjelokupan scenski nastup hrvatskoga predstavnika na ovogodišnjem 64. Eurosongu.

- Nastupiti na Eurosongu za svoju domovinu pred 200 milijuna gledatelja za mene predstavlja ostvarenje sna i kruna je moje dosadašnje karijere! S velikim veseljem prihvatio sam poziv HRT-a da kroz plesni nastup prenesem poruku Rokove pjesme, i za mene je to ogroman umjetnički izazov. Ples i glazba ritam su moga života; kroz njih stvaram, sanjam, osjećam, vidim, čujem, uživam, živim život! Raduje me moja uloga na sceni Eurosonga, a kakva će ona biti – neka zasada ostane tajna! U svakom slučaju, autorski tim u suradnji s vrhunskim koreografom Leom Mujićem osmislio je sjajan koncept koji će osvojiti publiku diljem Europe, u to uopće ne sumnjam i jedva čekam odletjeti u Tel Aviv i nastupiti na toj grandioznoj pozornici i eventu koji pruža najviše produkcijske standarde! Sve što možeš sanjati, možeš i ostvariti!, kaže Endi.
    
Svoj će eurovizijski debi na najvećoj svjetskoj glazbenoj pozornici Endi doživjeti u ulozi plesača, no ovo mu nije prvo eurovizijsko iskustvo jer je 2017. godine bio članom Jacquesova tima te je sudjelovao u snimanju službenih videospotova za pjesmu 'My friend', a osim u glavnom spotu, Endi se pojavio i u videu za remiksiranog izdanja Jacquesove eurovizijske uspješnice.