Hrvatska - prva virtualna zemlja-knjižnica na svijetu

Ovog proljeća stanovnicima i posjetiteljima Hrvatske svoja e-vrata otvorit će Library of Croatia, prva virtualna slobodna knjižnica na svijetu veličine cijele države (www.libraryofcroatia.com).

Kroz ovu inovativnu platformu za besplatno i anonimno čitanje-koju je u cijelosti osmislio i razvio interdisciplinarni tim hrvatskih stručnjaka-svakome tko se zatekne na teritoriju Hrvatske bit će slobodno dostupno tisuće najraznovrsnijih izdanja na mnogim svjetskim jezicima.

Više o projektu ispričali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Mirela Rončević i
Marinela Dropulić Ružić
:



Hrvatska ovoga proljeća postaje prva zemlja koja putem otvorene digitalne platforme i pripadajuće aplikacije-dostupne na svim računalima i mobilnim uređajima, uključujući pametne telefone i tablete - omogućava svojim stanovnicima i posjetiteljima neograničeno i slobodno čitanje tisuća knjiga i publikacija na raznim svjetskim jezicima.
Library of Croatia ruši barijere između ljudi i pisane riječi u svim oblicima, potiče razvoj čitalačke kulture na dosad neviđen način i stvara nove mogućnosti za gotovo sve sektore društva, javne i privatne: kulturu, izdavaštvo, obrazovanje, turizam i ekonomiju.

O tom revolucionarnom projektu u emisiji Kultura s nogu govorila je autorica projekta Mirela Rončević, a temu je komentirao i gost emisije Damir Karakaš: