Darujte starinske igračke Hrvatskom školskom muzeju

Hrvatski školski muzej nastavlja s akcijom 'Slatko sjećanje na djetinjstvo' te poziva građane da potraže igračke iz djetinjstva, koje zaboravljene čekaju na tavanu, prašnjavoj ladici ili starom ormaru i da ih ponovo otkriju i prisjete se djetinjstva.

Tom akcijom, kroz koju su se tijekom veljače i ožujka prikupljali spomenari i leksikoni, muzej potiče vjerne i nove posjetitelje na darovanje različitih predmeta vezanih uz djetinjstvo i dječju svakodnevicu.

- Prikupljena građa obradit će se i pohraniti u našem muzeju, a dio će biti izložen na izložbi 'Stoljeće djeteta u Hrvatskoj – djetinjstvo i školovanje u 20. stoljeću' koju pripremamo za studeni 2019. Godine, poručuju iz HŠM-a.

Akcija prikupljanja igračaka traje tijekom travnja i svibnja, a prvih 50 darovatelja dobit će na dar čokoladu. Akcija se nastavlja i u lipnju i srpnju kada će se prikupljati školske fotografije, školski dokumenti, školski pribor, školska oprema, te u rujnu i listopadu kad HŠM poziva na darivanje slikovnica i dječjih knjiga.

"Slatko sjećanje na djetinjstvo"