"IGRAMO SE" - projekt za djecu s teškoćama u razvoju

Dječji klub Dalmalino iz Splita proveo je dan u Rehabilitacijskom centru Zagreb u Sloboštini. Dio je to njihovog zabavno - edukativnog projekta "IGRAMO SE!", za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama.

Kroz 6 godina održavanja projekt je uključio više od 1400 osoba - štićenika, njihovih obitelji, stručnjaka, terapeuta i animatora u igri i zabavi.

- Naša djeca su izuzetno zadovoljna, predstave su prekrasne, dakle, cijeli projekt je zaista vrijedan svake hvale i zahvalni smo im što su nas se sjetili i došli k nama iz Splita, prvo su nam donjeli sunce, a onda puno boje i puno radosti, kazala je Teodora Not, predstojnica Centra "ZAGREB" Podružnice Sloboština.

Pomogao im je zbor Osnovne škole Marina Držića i dječji zbor Kikići koji su ovdje već domaći. Centar intenzivno radi na integraciji svojih štićenika pa ne čudi što su se brzo sprijateljili s Dalmalinom.

- Često zaboravljamo u ovom društvu koji trči za novcem, za slavom, na pravo osobe, djeteta, na budu svi jednaki. Posebno ova djeca, sudionici, jer kad se uhvate za ruku, plešu pjevaju sa štičenikom, to je zajedništvo i toga nama fali svima skupa u životu, rekao je Zoran Vrsalović, organizator iz Dječjeg kluba Dalmalino.

Da ne bi nedostajalo smjeha pobrinuo se i Scorpio dance team iz Zagreba. Glavna teta animatorica na jedan je dan umjesto tete u vrtiću postala Snjeguljica. Nakon programa za djecu, slijedi i onaj za odrasle, a već sutra nastupaju u Karlovcu.