Pametna medicinska gimnastika

Kao aktivnoj plesačici i koreografkinji, pokret mi je jednostavno "ugrađen". Naravno s vremenom su došle i posljedice vježbanja (one profesionalnih plesača), no i dalje mi je pokret jednostavan, razumljiv i što je najvažnije izvediv.

Jasno mi je da nisu svi ljudi te sreće i zato odlaze na satove korektivne, medicinske ili neke druge gimnastike. Ali baš pametne medicinske gimnastike? No i vama će trebati tek malo strpljenja kada vam objasnim zašto.Viši fizioterapeut Stjepan Dren Mlinarec dugo je proučavao pokret. Sakupio svoja znanja i počeo primjenjivati u skupinama ne nužno oštećena pokreta. Razumijevajući svaku fazu neke kretnje ili tjelesne akcije, on je raščlanjuje i postavlja u logičan slijed i vi je možete razumjeti  i lakše ponoviti. Na taj način tijelo postaje funkcionalnije i neke pokrete koje ste izvodili s teškoćom sada izvodite lakše.

Vježbe su namijenjene svima. I nama profesionalcima i vama s poteškoćama. Zanimljivo je i proučavanje tzv. pogrešnog pokreta, što je to i kako je nastalo te što učiniti da taj pokret postane ispravan, ali i kako ga prepoznati.

No savjetujem vam da posjetite njihovu internetsku i FB stranicu. Možete ih naći i na Instagramu. Sviđat će vam se pristup i rezultati.