Jacques: Imamo apsolutno najboljeg pjevača na Eurosongu

Gostujući u emisiji Music pub Zlatka Turkalja na Drugome programu Hrvatskoga radija, predstavnik Hrvatske na 64. Eurosongu Roko Blažević i autor pjesme Jacques Houdek otkrili su neke detalje oko priprema za ovo veliko natjecanje, a tijekom emisije s dobrim željama javljali su se slušatelji i oni koji su gostovanje pratili na Facebooku pomoću video streama.

Mnoge koji prate Eurosong i našega predstavnika zanima hoće li Roko na eurovizijskoj pozornici u Tel Avivu imati krila kao na Dori. - Anđeo leti u Svetu zemlju, to svakako. Na koji način će se krila pojaviti, neka to bude iznenađenje. Sačuvajmo to za prvu probu, tajnovit je bio Jacques.
Roko nastupa 10. po redu druge polufinalne večeri

Prema trenutnome stanju na kladionicama, najviše šanse za pobijedu na Eurosongu ima predstavnik Nizozemske, Duncan Lawrence. - Stvarno dobra stvar. Nama se svidjela na prvu. Jako je dobro koncipirana. On ima jako zanimljiv glas i zanimljivu boju. Vjerovati kladionicama ili ne? Opet mislim da nikada ne znaš što će 'upaliti' na Eurosongu. Tek trebaju početi probe da bismo vidjeli kako će sve ići, oprezan je Roko, koji će se publici Eurosonga predstaviti 16. svibnja u drugoj polufinalnoj večeri.

Njegov mentor Jacques složio se s Rokovim stavom da je teško unaprijed procijeniti nečiji plasman. - Kada se probe dogode, odjednom i najveći padaju, a dižu se neki s kraja. Tako je bilo i moje iskustvo s prvom probom, koja je bila proglašena najboljom. Mi smo valjda sa zadnje pozicije u trenutku finala na kladionicama došli na četvrto mjesto. Ono što je sigurno je da imamo najboljeg pjevača na Eurosongu. To vam jamčim svime što predstavljam, ako vam to išta znači. Jako sam dobro poslušao sve pjesme koje konkuriraju, a ovo je jedna od najboljih, siguran je Jacques.


Foto: Dario Njavro za HRT

Nedavno je završeno i snimanje spota za pjesmu "The Dream", kojom će Roko predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. Između ostalih lokacija, videospot je sniman u kazalištu Komedija na scenografiji Ive Knezovića. Samo snimanje je trajalo više od deset sati. - Mislim da je ovo pravo vrijeme za spot. Lagano prestaju izlaziti spotovi ostalih predstavnika i sad ćemo mi spotom napraviti boom, barem se tome nadamo, rekao je Roko Blažević koji vjeruje da će spot, za koji je zadužen Dario Lepoglavec, biti jako efektan.

U jeku priprema za Eurosong, Roko je prošloga vikenda gostovao na rasprodanom koncertu Marije Šerifović u zagrebačkoj Ciboni, što je velika stvar za mladoga izvođača, pogotovo ako se ima na umu da je on bio jedini gost na tome koncertu.

- Večer puna emocija, puna lijepe glazbe. Marija pjeva vanzemaljski, izvanserijski i još jednom joj zahvaljujem na pozivu. Bilo je tako lijepo! Cijela publika je pjevala sa mnom, a to je bio i cilj – da ljudi prepoznaju pjesmu, opisao je dojmove Roko.

Osim što u svibnju nastupa na Eurosongu, mladi gimnazijalac Roko treba završiti srednjoškolsko obrazovanje i pripremiti se za državnu maturu. - Eurosong je, naravno, u najvećem fokusu. Hvala Bogu, imam dobre profesore koji mi izlaze u susret. Imam tu sreću da u školi cijene moj trud i moju ljubav prema glazbi, te mi pomažu najviše što mogu da sve to stignem, iskren je bio Roko.Jacques i Roko slušateljima Music puba priredili su ekskluzivan duet, odnosno posebnu izvedbu pjesme "My Friend", kojom je Jacques prije dvije godine predstavljao Hrvatsku na Eurosongu.

- Pjesma je dosta specifična i volim ju pjevati u iznimnim prilikama, a moja je ideja da ju kroz život otpjevam s čim više svojih dragih kolega. Ti si naša iznimka. Ovo danas je iznimna prilika, mi te volimo zato što si cijeli život podredio glazbi i onome što mi radimo. Posvećuješ nam svoju ljubav, svoje vrijeme i uvijek si uz hrvatsku glazbu i zato ti hvala, rekao je Jacques autoru i voditelju emisije Music pub, Zlatku Turkalju Turkiju.Cijelu emisiju možete poslušati u Slušaonici naše multimedijske usluge HRTi.