Goran Matić predstavlja zbirku poezije

Društvene mreže postale su nove pjesničke pozornice. Na njima je, uz ostale, jedan od omiljenih pjesnika Goran Matić iz Beograda. Svoju prvu zbirku poezije predstavit će u ponedjeljak, 15. ožujka u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića.

- Ovaj svijet je dobar onoliko koliko smo mi dobri u njemu, voli reći pjesnik Goran Matić čiji su pjesnički svjetovi osvojili mnogobrojnu Facebook publiku.

Mnogi su ostali u čudu kada su otkrili da se iza strastvene originalne inovativne poezije krije pedesetogodišnji stolar, majstor juda, a ne neki zaneseni student književnosti, kako su ga mnogi virtualno doživljavali.

U radionici rodne kuće u Zemunu u istom danu se nekoliko puta u njegovim rukama izmjenjuju stolarski alati i pisaljke poezije. I vraćaju ga u vrijeme kada je bio student strojarstva.

Iako donedavno nije imao objavljenu nijednu zbirku poezije, uvršten je u nekoliko antologija suvremenog pjesništva, a njegove večeri poezije iznimno su posjećene.

Ruši stereotipe o pjesnicima kao o pomalo nespretnim nesportskim tipovima koji se vječito motaju po samotnim knjižnicama. No sportske dvorane i knjižnice nisu nespojivi svjetovi, kaže Goran dok sjedimo u Knjižnici Bogdana Ogrizovića pred zagrebačku promociju njegove prve zbirke poezije.

Iako se na prvi pogled, odnosno prvo čitanje, doima izrazito tamnom i sjetnom, i njegova poezija je na tragu sretnog dolaska kući. I biranja ljubavi umjesto ega.