Koprivnica danas grad matematike!

Koprivnica je danas grad matematike! Oko tisuću učenika osnovnih i srednjih škola te centara izvrsnosti natječe se na ekipnom natjecanju Mathemi. Petu godinu zaredom domaćin natjecanja je Udruga mladih koprivničkih matematičara, a gosti su, osim iz svih krajeva Hrvatske, stigli iz Grčke, Estonije, Cipra i Bosne i Hercegovine.

Među tisuću matematičara i 240 timova koji su u Koprivnicu stigli iz 18 županija i četiri zemlje i  tročlani je tim "Tigrovi" iz osnovne škole iz Hodošana u Međimurskoj županiji. Samuel, Simon i Neven, učenici trećeg razreda, zajednički će pokušati što bolje riješiti sve zadatke. 

U 80 minuta tročlani tim zajednički traži rješenja za oko 25 zadataka.

Kristijan Šimović iz petog razreda osnovne škole Lučko dugo se pripremao za ovo natjecanje, a matematika mu je najdraži predmet.

Mathema je najbrojnije međunarodno natjecanje, peti put se održava u Koprivnici i isto toliko godina organizira ga Udruga koprivničkih matematičara koja djeluje u Centru izvrsnosti.

Uz klasične zadatke računanja na Mathemi se traži i znanje primjene matematike u svakodnevnom životu. Poslijepodne u poznavanju tog predmeta natjecat će se učenici prvoga i drugoga razreda srednje škole.