Pršut - dobar, bolji, najbolji

14. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda u Sinju je okupio vodeće proizvođače pršuta, ali i svinjogojce, sirare, vinare, maslinare, turističke djelatnike. Imalo se što vidjeti i kušati, ali i čuti.

Pršuta ima različitih ali nema lošeg, samo bolji i još bolji, kažu. I to - bez aditiva i konzervansa! Jer rade se prema tradicionalnoj recepturi uz primjenu standarda za prehrambenu proizvodnju.

I zato vrijedi svake lipe. Na domaćem, ali i inozemnom tržištu.

Stoga je nužno ulagati i u nove proizvodne kapacitete. A novca za to, od ministarstva do Europskog poljoprivrednog fonda, ne manjka.

Prilika je to koja se ne bi smjela propustiti. Proizvodi vrhunske kakvoće, osobito s oznakom izvornosti i zemljopisnoga podrijetla, sve su traženiji. A najmlađa članica europske obitelji s tek "pridruženom" paškom soli -  ima ih čak dvadeset i dva!