Moto zečevi u Bjelovaru

Moto zečevi, članovi  bjelovarskog moto-kluba White City Riders, preobučeni u zečeve, svojim najmlađim sugrađanima u središnjem gradskom parku podijelili su pisanice i tako u subotu i službeno otvorili manifestaciju Pisanicom do Uskrsa koja se u tom gradu organizira drugu  godinu zaredom.

U sedmodnevnoj preduskrsnoj manifestaciji sudjeluju svi gradski vrtići i osnovne škole, brojne bjelovarske udruge, lokalni OPG-i i Gradski muzej, a glavni motiv je najstarija pisanica u Hrvatskoj koja datira iz prve polovice 15. stoljeća, pronađena 2004. godine na lokalitetu Gudovac-Gradina pored Bjelovara.

U organizaciji Grada Bjelovara tako je u središtu grada postavljeno 50-ak kućica na kojima posjetitelji mogu uživati u domaćim proizvodima lokalnih OPG-a, a organizirane su i brojne radionice za djecu i odrasle.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prilikom otvorenja pozvao je posjetitelje da pogledaju najstariju hrvatsku pisanicu koja je inače dio Stalnog postava Gradskog muzeja Bjelovar, a čija je uvećana replika ovom prigodom postavljena ispred zgrade muzeja u samom središtu grada.