"Homo si teć": Kibire pobjednik polumaratona, Modicu maraton

Završeno je dvadeset i treće izdanje festivala sporta i rekreacije "Homo si teć". U osamnaestom riječkom polumaratonu slavio je Kenijac Moses Kipruto Kibire, dok je u četvrtom riječkom maratonu najbrži bio Slovenac Matic Modic.

Modic je stazu od 42 kilometra pretrčao za 2 sata i 32 minute. Drugo mjesto u maratonu pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku, Mađaru Tamasu Nagyju dok je na trećem mjestu završio Robert Radojković iz atletskog kluba Maksimir. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Jasmina Ilijaš s vremenom od 3:01.52.

U polumaratonu Kibire je dionicu od 21 kilometra istrčao za 1:07.51. Iza njega ostala su još dva Kenijca, Kiplagat Tuei i Ken Mutai. Kod djevojaka, prva u cilj ušla je Mađarica Tunde Szabo s vremenom 1:19.29. Osim maratona i polumaratona, trčala se i štafeta 3x7 kilometara u kojoj su najuspješniji bili atletičari Kvarnera u sastavu Ivo Crnković, Ivan Vuletić i Dominik Babić.

Na velikoj završnici festivala sudjelovalo je preko 17 tisuća ljudi, a najmasovnija bila je utrka građana koja je i ove godine imala humanitarnu notu. Dio prihoda od kupljenih majica i narukvica ići će Društvu za dječju kirurgiju Kantrida.