Matija Dedić proslavio 25 godina umjetničkog rada

U povodu 25 godina umjetničkog stvaranja skladatelj i pijanist Matija Dedić održao je u subotu koncert u Kinu Studentskog centra u Zagrebu. Nastupio je uz brazilskog kontrabasista Romula Duartea i francuskog bubnjara Manua Katchéa.

U Veliku dvoranu kina Studentskog centra u Zagrebu jedva su stali svi oni koji su došli s Matijom Dedićem proslaviti 25 godina njegova umjetničkog djelovanja.

- Svašta sam radio; teško da s nekim nisam radio, što bi se reklo, i sretan sam. Iza sebe imam zbilja lijepe diskografske uratke na većini kontinenata na planeti, s vrlo etabliranim svjetskim imenima koja dolaze iz svijeta jazza - faha kojim se ja bavim, rekao je Dedić.
Matija Dedić slavi četvrt stoljeća karijere
Kako bi ta predivna glazbena večer bila još zanimljivija, Matija Dedić i Manu Katché publici su premijerno predstavili svoj zajednički album 'Influences', snimljen u srpnju prošle godine u Parizu, a na pozornici im se pridružio i brazilski kontrabasist Romulo Duarte.

- Lijepo je svirati s Matijom, poznajemo se veoma dugo i kad me pozvao da sviram s njim na albumu i ovom koncertu, odmah sam pristao, istaknuo je Katché.

- Impresioniran sam Matijinom tehnikom sviranja i veliko mi je zadovoljstvo svirati s njim, napomenuo je, pak, Duarte.

Bila je to večer za pamćenje kakva se i očekivala od ovoga vrsnog glazbenika i njegovih gostiju.